Siirry
peliin

Oppimispeli, jossa et pärjää yksin.

Saarella on nettipeli, joka on suunniteltu kehittämään oppilaiden yhteistyötaitoja. Peliä pelataan yhdessä luokan tai muun ryhmän kanssa. Paras tulos syntyy, kun yhteistyö sujuu.

Pelissä luokka haaksirikkoutuu tuntemattomalle saarelle, jossa heidän on selviytyäkseen opittava toimimaan tiiminä. Tältä sivulta löydät tietoa oppimispelistä, ohjevideoita ja muuta materiaalia, joiden avulla voit ottaa oppimispelin helposti käyttöön myös omalla oppitunnillasi.

Miksi?

Yhteistyö on vaikeaa, oppimispeli auttaa

Jos näet luokkasi yhteistyötaidoissa parantamisen varaa tai haluat palkita luokkaasi mukavalla tunnilla, sinun kannattaa peluuttaa Saarella-oppimispeliä! Katso videolta mitä opettajat ja oppilaat sanovat oppimispelistä!

Miten?

Oppimispelin pelaaminen on helppoa

Haluatko kokeilla uutta oppimispeliä luokassasi? Pääset helposti alkuun, kun näytät alla olevan videon yhteisesti koko luokalle. Videon katsomisen jälkeen pelaaminen voi alkaa!

Peliä pelataan tietokoneilla, joissa on nettiyhteys (iPad versio tulossa). Oppimispelin pelaaminen ei vaadi pelin asennusta tai oppilaiden rekisteröitymistä. Yksi pelikerta kestää noin 25 minuuttia ja pelin lopussa ryhmä saa palautteen siitä, kuinka hyvin he pärjäsivät yhdessä.

Ohjevideon lisäksi voit ladata allaolevasta linkistä tulostusvalmiin PDF -ohjekirjan. Ohjekirjassa on tarkat kuvaukset pelin eri osa-alueista.

Lataa peliohje (PDF)

TOP-Lista

Miten luokkasi pärjää?

Oppimispelin pelaamisen jälkeen luokalla on mahdollisuus lähettää tuloksensa alla olevalle TOP-listalle. Tuloksen lähettäminen onnistuu helposti pelin jälkeen automaattisesti avautuvasta valikosta.

Kunta Koulu Luokka Pisteet Viikko

Kuuma-kuntien turnaus

Vantaan turnaus 13.1.2014 - 14.2.2014

Saarella-peli on myös innostanut vantaalaisia opettajia ja oppilaita. Tämän vuoksi vantaalaisten pilotti- ja hankekoulujen kesken käynnistettiin miniturnaus, joka alkoi ma 13.1.2014 ja kesti 14.2.2014 asti.

Voittajaluokaksi selviytyi Rekolan koulun 6A ylivoimaisella tuloksella 475! Voittajaluokka palkittiin elokuvalipuilla!

Keravan turnaus 20. - 24.1.2014

Keravalla järjestettiin kaikkien koulujen yhteinen Saarella- oppimispeliturnaus, jossa palkittiin paras ala- ja yläkoulun tulos erikseen. Keravan turnaukseen osallistuneiden luokkien suoriutumista voi seurata rajaamalla TOP-listan tuloksista Keravan kunnan ja viikon 4.

Alakoulun sarjan voittaja: Killan koulu 6A - 419 pistettä

Yläkoulun sarjan voittaja: Sompion koulu 9I - 301 pistettä